Frøken Lavendel

Frøken Lavendel

mandag den 29. november 2010

Hjemmearbejdsdag...

Det kan godt være at snefygningen er værst ved de østvendte kyster, men her ude på landet lidt nordøst for Viborg er det heller ikke just nemt at køre - hvilket Kenneth og jeg fandt ud af i morges.

Kenneth havde, efter en kort gåtur på vores grusvej og efter at set vejrudsigten, bestemt sig for, at det nok var bedst, at han arbejdede hjemmefra idag, da han har langt til sit arbejde

Men mon vi ikke kunne nå ind til Viborg med mig? - det er jo bare en kort tur, og skulle vejene vise sig at være umulige, kunne vi jo blot vende om. Som sagt som gjort. Vi steg ind i bilen og satte kursen mod Viborg. Først skulle vi kører på ca 2 km grusvej........vi nåede få 100 m før vi kørte fast......vi ville dreje til højre - det ville bilen ikke - og vupti, så sad punto fast i en bunke sne i grøften. Så meget fast, at vi begge måtte stige ud af bilen (fra passagersiden) og gå hen til vores nabo. For han har en traktor, der kan trodse alt slags vejr.

Naboen havde set os på flere meters afstand - to små sorte skikkelser gående gennem snedriver op af hans lange indkørsel, mens en bil i baggrunden lyste med alarmlygterne - jo han viste udemærket godt, hvad det var vi ville. Så han tog pænt imod os og og hentede sin traktor og gav os et lift tilbage til bilen. Så smed han en kæde om jydekrogen og hev os fri. Vupti.

Efter den oplevelse bestemte Kenneth og jeg os for, at det nok var bedst at køre tilbage til huset. Men det skulle heller ikke blive så nemt - det var lige før, at vi ikke engang kunne få bilen op ad en lille bakke - og jo, vi har fået vinterdæk på - men der var så glat, at selv med de rigtige futter, havde vi svært ved at køre.

Hvad kan man lære af denne lille historie? Hav altid en nabo, som ejer en traktor - de kan hjælpe dig, når nøden er størst.

Og var der sket noget med bilen? - nix - den ser ud til at have overlevet sit første møde med en bunke sne og grøft.

Stakkels Punto - det har den aldrig prøvet før....

1 kommentar:

  1. Det er en af de dage, hvor man skal blive i sofa hjørnet og hygge sig med en varm kop te, lidt godter, levende lys og en god bog.

    SvarSlet