Frøken Lavendel

Frøken Lavendel

tirsdag den 16. marts 2010

Endelig forår...med en lille rest af sne...

Så kom foråret endelig til det lille hus på landet....meget af sneen er smeltet væk, og der ligger kun lidt tilbage på græsplænen og i indkørslen. Om ikke så lang tid går Kenneth og jeg i gang med at så de frø vi har købt - indenfor selvfølgelig, da der stadig er nattefrost og da jorden endnu er frossen. De kommende uger vil jeg hver dag gå og holde øje med vores plantekasser og krukker og vente på, at de første spirer dukker op....det kribler helt i fingrene.
Nu hvor det meste af sneen er smeltet væk, er det også blevet tydeligt, hvor meget vores have trænger til en kærlig hånd. Den tidligere ejer af huset havde ikke passet alt for godt på haven - hvilket den desværre bærer præg af. Sidste år fik vi sået græs på den ene halvdel af haven - i år bliver det den anden halvdel - og en køkkenhave, den kommer også. Gennem hele vinteren har Kenneth og jeg tegnet og diskuteret, hvordan haven skal se ud. Jeg har altid ønsket mig en have fuld af roser og duftende blomster og en lille æblelund. Kenneth har altid ønsket sig en stor køkkenhave med højbede - der er plads til det hele - vi skal bare lige først have fjernet alt det....hmmm... som den tidligere ejer synes var smart bl.a. betonstolper, hvorpå et forsømt og ikke særlig kønt plankeværk var sømmet på og et stort skur bygget af alt muligt og eternitplader m.m. (det er virkelig et grimt skur - så grimt at man tænker: ok, det er et grimt skur). Det hele har sikkert været vældig praktisk og billigt, men grimt og....ja, bare grimt. Så væk skal det hele, og så starter Kenneth og jeg forfra - ligesom med huset. Så der er nok at tage fat på. Og vi har bare ventet på foråret og den lune sol. 

De første små krukker er blevet gjort rene og venter nu blot på at blive anvendt igen

Årets første basilikums-stiklinger - forhåbentlig har de fået rødder om små 3-4 uger - duften af frisk basilikum er duften af sommer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar